Riviercruise op de Douro

Riviercruise op de Douro


 

Van Porto tot Salamanca : 
Begeleide riviercruise op de Douro van 23 tot 30/08/2020


Porto, Braga, Guimaraes, Lamego én Salamanca bezoeken op één reis ?

Genieten van een Fado-avond, Portugese wijnen proeven, een bezoek brengen aan een wijnlandgoed én genieten van de natuur rond de vallei van de Douro ? 

Jawel, dit kan op onze
8-daagse groepscruise met vertrek op 23 augustus 2020 
Begeleiding door Hilde


Programma:

Dag 1 – Brussel - Porto
Lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven en inscheping aan boord van de M/S Queen Isabel. Welkomstcocktail en -diner.
 
Dag 2 – Porto - Régua - Pinhão
Vertrek vanuit Porto ’s morgens vroeg. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen er als het ware middenin de olijf-en wijngaarden. Lunch aan boord. Aankomst in Régua in de vroege namiddag, poort tot de wijnregio Alto Douro.
In de namiddag vertrek je per autocar naar Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei. Begeleid bezoek aan de stad. U bezoekt er de imposante bedevaartkerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 600 treden van de dubbele trap, prachtig versierd met Azulejos, die leidt naar de kathedraal, werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen! U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten.
’s Avonds, diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek. Daarna terugkeer naar het schip in Pinhão en overnachting aan boord.
 
Dag 3 – Pinhão - Vega Terron - Castelo Rodrigo
’ s Morgens vaart het schip naar Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens, We varen door de diepe valleien van de Douro, verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord. In de namiddag excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel domineert dit middeleeuws dorp. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk.
’s Avonds, diner van de kapitein en overnachting aan boord.

Dag 4 – Vega Terron - Salamanca - Barca D’Alva
Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit en de Nieuwe Kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en stenen figuren en binnenin met rijk versierde gewelven. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder te flaneren door de smalle straatjes van deze historische parel. Terugkeer aan boord in Barca D’Alva. Diner en overnachting aan boord
 
Dag 5 – Régua - Mateus
In de voormiddag vaart het schip terug richting Régua, doorheen de romantische vallei van de Douro in een uniek kader tussen de wijngaarden. Lunch aan boord.
In de namiddag bezoek aan een prachtig wijnlandgoed met schitterend uitzicht over de Douro Vallei. Vervolgens bezoeken we het Paleis van Mateus, een elegant landhuis uit de 18de eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi met bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems. Terugkeer aan boord in Régua, diner en overnachting.
 
Dag 6 – Varen naar Porto
In de voormiddag varen richting Porto, waar aankomst omstreeks de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek per autocar voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier. Het historische centrum prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, Azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. De romaanse vesting kerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, maar is toch één van de oudste monumenten van de stad. Het bezoek aan de stad eindigt in één van de wijnkelders (Portohuis) met proeverij.
’s Avonds diner en folkloreshow aan boord.

Dag 7 – Guimaraes - Braga 
’s Morgens vertrek per autocar naar Guimaraes, gelegen in het noordwesten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein) en bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. Lunch in een plaatselijk restaurant. 
In de namiddag bezoek aan Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’. Braga is tot op vandaag nog steeds één van de belangrijkste religieuze centra van het land. Wandeling door het historische centrum van de vele kerken en indrukwekkende gebouwen. Bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12de eeuw, het symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal. 
’s Avonds afscheidsdiner en fado concert aan boord.
 
Dag 8 – Porto - Brussel
Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel.
 
M/s Queen Isabel is een prachtig schip, uniek op de Douro. Het is een luxueus en elegant schip dat plaats biedt aan 118 passagiers. U kan in alle comfort genieten van een schitterende vaart langs de Douro in combinatie met de Portugese levenskunst.
Het schip beschikt over luxueuze en prachtig ingerichte kajuiten, een excellente service en een uitstekende keuken. Er is geen betere manier om Portugal te ontdekken.


Geniet volop tijdens het varen op het zonnedek met ligstoelen en een klein zwembad. Alle activiteiten gaan door in de gezellige bar/salon op het panoramadek. Op het bovendek bevindt zich het restaurant, waar alle dranken inbegrepen zijn tijdens de maaltijden. De maaltijden worden bovendien gereserveerd in één dienst, Er is overdag koffie en thee ter beschikking aan boord. Op het hoofddek bevindt zich de fitnessruimte en een massagesalon (betalend). Er is ook een lift vanaf het hoofddek tot het panoramadek.

De kajuiten
Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten, verdeeld over 3 dekken. Ze zijn uitgerust met 2 aparte bedden die kunnen samen geschoven of uit elkaar gezet worden, airco, televisie, haardroger, kluis, douche en toilet.
Op het Panoramadek beschikken alle kajuiten over een privé balkon. 
Er zijn tevens 2 suites met een oppervlakte van 30m². De suites hebben ook een apart salon. 
Op het Hoofddek hebben de 13 kajuiten een oppervlakte van 15m² en is het raam iets kleiner (hoog venster dat niet geopend kan worden).

Prijzen: per persoon op basis van dubbele bezetting: (geen single kajuiten beschikbaar) 

Standaard kajuit :               € 1920
Deluxe kajuit met balkon : € 2420
Suite met balkon :              € 3020
 

Inbegrepen in de prijs:
Begeleiding door ons kantoor
Transfer per autocar vanuit Diksmuide/Izegem/Tielt naar de luchthaven (Zaventem) en terug
Rechtstreekse vluchten Brussel -  Porto – Brussel (in economy)
De transfer luchthaven/schip/luchthaven
7 overnachtingen aan boord van de M/S Queen Isabel 5*
Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
Dranken bij de maaltijden aan boord (water, wijn, bier, soft drinks, koffie of thee)
Dranken bij de maaltijden op excursie (water, wijn, soft drinks, koffie of thee)
Alle excursies zoals vermeld in het programma met hoofdtelefoon
Folklore show en Fado avond aan boord
Diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek, dranken inbegrepen
Verschillende wijnproeverijen
Bagagedragers voor de cruise
De luchthaventaksen en haventaksen (variabel en onderhevig aan wijzigingen) 

Niet inbegrepen:
Persoonlijke uitgaven
Andere dranken dan deze vermeld in het programma
Servicekosten voor het boordpersoneel (€ 7 per dag per persoon), gidsen en chauffeurs tijdens de excursies
Verzekeringen :
Annulatieverzekering aan 5% op de reissom
Volledige reisverzekering ( annulatie + bagage + assistance) aan 7% op de reissom