Culturele groepsreis Rusland.

Culturele groepsreis Rusland.

Deze reis is uitgesteld....

Van zaterdag 17 tot 24 september 2022 nemen we jullie mee op een fantastische reis naar 2 fascinerende steden :
Moskou en Sint-Petersburg.
De reis wordt begeleid door Hilde Moerman en ter plaatse zijn de bezoeken met een Nederlandssprekende gids.

Programma:
Dag 1 - Moskou
In de voormiddag vertrek per lijnvlucht vanaf Zaventem naar Moskou waar we in de loop van de namiddag arriveren.Ontvangst door onze Nederlandstalige gids en aansluitend transfer naar ons 3* hotel en check in.
Welkomstdiner.
Dag 2 - Moskou
We beginnen de dag met een rondrit per autocar waarbij we de hoogtepunten van deze fascinerende metropool te zien krijgen. We bezoeken de Christus Verlosserkathedraal die onder Stalin volledig verwoest werd en sinds 2000 weer in haar volle glorie de oevers van de Moskva rivier siert.
Alvorens we een wandeling maken over het Rode plein, hét kenmerk van Moskou, komen we langs het monument van de onbekende soldaat, waar de strak opgevoerde wisseling van de wacht plaatsvindt.
De 16e-eeuwse Basiliuskathedraal, gebouwd in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke en het mausoleum waar Lenin sinds 1924 begraven ligt zijn de blikvangers van het Rode Plein en de belangrijkste symbolen van Moskou.
We vervolgen onze stadstoer en brengen een bezoek aan één van de mooiste kloosters van Moskou, het 16e eeuwse Novodevitsjijklooster, gesticht in het begin van de 16e eeuw.
Daarna rijden we naar de Tretjakov Galerij voor het bewonderen van de grootste collectie Russische kunst en iconen ter wereld.
Dag 3 - Moskou - Sint-Petersburg
Vandaag maken we kennis met ‘s werelds mooiste metrostelsel !
De eerste metrolijn werd in 1935 geopend en had een lengte van 11 km, wat bij de 300 km van vandaag in het niet valt. Op onze weg naar het Kremlin zien we enkele van de mooiste stations, gedecoreerd met diverse soorten marmer, mozaïeken, beelden en kroonluchters.
We komen aan bij het Kremlin, het historisch, geestelijk en politieke machtscentrum van Rusland.
De fascinerende geschiedenis van deze vesting openbaart zich wanneer we het complex betreden. De architecturale verscheidenheid is indrukwekkend, evenals de talrijke bezienswaardigheden zoals de tsarenklok, het tsarenkanon dat nooit één schot heeft gelost en de diverse paleizen en kathedralen waarvan we de mooiste bezoeken.
Transfer naar het treinstation voor de hogesnelheidstrein naar Sint-Petersburg.
Dag 4 - Sint-Petersburg
In de ochtend vertrek voor onze eerste kennismaking met Sint-Petersburg. We bezoeken het Alexander Nevski-klooster, met aansluitend een bezoek aan het naastgelegen kerkhof, waar de prachtige graven te vinden zijn van de grote namen uit de Russische muziek en literatuur, o.a.Tchaikovsky, Borodin, Moessorgski en Dostojevski.
Daarna maken we nog een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. .
Vervolgens bezoeken we de Petrus en Paulus vesting, het oudste historische en architecturale monument van de stad.
Binnenin de Petrus en Paulus kathedraal bevinden zich vrijwel alle graven van de tsarendynastie Romanov.
Dag 5 – Sint-Petersburg
We beginnen de dag met een bezoek aan de imposante Sint-Isaac kathedraal waarvan de bouw, onder leiding van de Franse architect Auguste Montferrand maar liefst 40 jaar geduurd heeft.
Daarna begeven we ons naar de Hermitage.
De Hermitage staat in de gehele wereld bekend om haar imposante collectie kunst van de grote meesters zoals Van Gogh, Rembrandt, Leonardo da Vinci en Michelangelo.
Dag 6 - Sint-Petersburg
In de ochtend verlaten we de stad en rijden naar Petrodvorets, gelegen aan de Finse Golff op een 25 km van de stad. Het is één van de voormalige zomerresidenties van de Russische tsaren.
Dag 7 - Sint-Petersburg
Vrije dag in Sint Petersburg :
Ons hotel bevindt zich niet ver van het centrum waardoor we gemakkelijk individueel de sfeer van deze fantastische stad kunnen opsnuiven.
Facultatief is er in de voormiddag ook een excursie mogelijk naar het Poesjkin Paleis van Tsarskoje Selo, één van de zomerresidenties van Katharina de Grote, gelegen in een prachtig park op 30 km buiten Sint-Petersburg.
De namiddag is vrij voor shopping, terrasjes of museumbezoek….
In de avond volgt het afscheidsdiner.
Dag 8 – Sint-Petersburg – Brussel
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel waar we in de namiddag aankomen.

Prijs per persoon : 1870€ (single + 335€)

Contacteer ons op 051-510339  of op info@isisreizen.be voor het gedetailleerd programma!