Elke met de World Explorer.

Elke met de World Explorer.

Een paar maanden geleden ontdekte Elke het kleinschalige schip World Explorer, met Rivages du Monde, op een route langs Bretagne, Normandië en Bordeaux!De World Explorer is een modern en ruim expeditieschip, waar slechts 180 passagiers aan boord kunnen.Het schip vaart naar onder andere Spitsbergen, Groenland, IJsland, Arctisch Canada, Antarctica en South Georgia. Er gaan 130 personeelsleden mee, dus persoonlijke service is hier al een troef. Er is altijd iemand in de buurt om je probleempje op te lossen, je te helpen bij vragen...
Alle kajuiten hebben zicht naar buiten. Bij de goedkoopste kajuiten blijft het raam gesloten, bij de iets duurdere kan je de zeelucht opsnuiven in je kajuit met Frans balkon, en in de hoogste categorie kan je genieten op je balkon. Voor wie het graag wat ruimer wil zijn er ook suites.
Er is een gezellig zonnedek, een zwembad en er zijn 2 bars waar je kan genieten van een drankje. De dranken bij de maaltijden zijn inbegrepen, de andere drankjes (aan democratische prijzen trouwens) komen op de rekening. Drankenpakketten kunnen ook, maar worden minder vaak genomen dan bij andere rederijen zoals MSC. De gemiddelde leeftijd ligt hier wat hoger dan bij andere rederijen: geen wilde braspartijen hier maar rustig genieten van een drankje.
Het eten is gewoon subliem! Ruime keuze aan gerechten, uitstekende wijnen, en heel attente bediening. 's Middags is er een buffetje aan het zwembad, maar ook dan kan je kiezen voor een 3- gangenmenu in het restaurant.
Wist je trouwens dat er in de namiddag op het schip koffie/thee met gebak geserveerd wordt? En zooo lekker, een waar genot! Daarna wat relaxen op een strandstoel op het dek, en je bent weer helemaal zen...
Op dek 7 van de World Explorer is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180 graden. Door het glazen dak en de grote ramen kan je perfect zien wat er zich buiten afspeelt. In de bibliotheek is het heerlijk verpozen, eventueel met de cocktail van de dag!
Op dit dek bevinden zich ook het zwembad en 2 zalige jacuzzi´s. Er is ook een gezellige buitenbar. ´s Middags staat hier een buffetje klaar.
Aan boord en op de excursies gaat een fotograaf/cameraman mee. Die maakt per dag een filmpje van de highlights. Op het einde van de reis krijg je het filmpje mee als souvenir. C´est chouette!
Tijdens je verblijf kan je de brug van het schip bezoeken. Toch wel interessant om eens te doen!
De Nederlandstalige begeleiding aan boord van Rivages du Monde maakt het zeer comfortabel reizen. Een aanrader!