Getest : Barcelona met kids!

Getest : Barcelona met kids!Een citytrip met kleine kinderen: het kan zeker!
Barcelona is hiervoor perfect.
Enkele tips van onze collega Elke die de stad bezocht met haar man en 2 kinderen van 5 en 7 jaar.1/ Park Guell: de sprookjesachtige huizen spreken tot de verbeelding. Wel rekening mee houden dat de Nature Square momenteel gerenoveerd wordt. Dit is oa. een groot stuk van het bovenste deel, waar de banken in mozaïeken zijn. Op voorhand reserveren!

2/ Teleferic de Montjuic en kasteel van Montjuic:
Op zondag is het kasteel gratis te bezoeken vanaf 15u. Vooral het prachtig uitzicht is de moeite; in het kasteel zelf valt er minder te zien. Je kan er naartoe met een kabelbaan, een leuke ervaring!

Als je bij de retour uitstapt bij de kabelbaan, kan je nog even doorwandelen naar het Olympisch dorp. Heel mooi gedaan, met toffe waterpartijen. Van daaruit kan je doorstappen naar het Plaza d’Espanya, met de magische waterfonteinen. Bepaalde avonden worden die prachtig verlicht. In de voormalige arena aan het Plaza Espanya is nu een groot winkelcentrum gevestigd.

Tip: op de bovenste verdieping vind je tal van restaurants, met een prachtig uitzicht over de stad.

3/ Mercat de la Boqueria: overdekte markt met alle soorten voedstelstalletjes. Rond lunchtijd is dit een winner: lekker tapas proeven!

4/Sagrada Familia: kinderen houden van de mooie kleuren en herkenbare vormen in de prachtige kathedraal. Op voorhand reserveren!

5/ Aquarium van Barcelona: een van de mooiere aquaria, met een coole haaientunnel!

6/ Dierentuin van Barcelona: gezellig om in rond te lopen, met een heel mooie speeltuin. Ligt aan de Arc de Triomphe, aan een prachtige boulevard.

7/ de Ramblas: de kinderen kijken hun ogen uit bij de straatartiesten en kunnen er een tof souvenirtje op de kop tikken!

8/ Casa Battlo: een van de sprookjesachtige huizen van Guell. Vooral de indrukwekkende trappenhal en balkon spreken tot de verbeelding.

9/ de zee: er loopt een mooie promenade langs de kust, langs verschillende stranden. Je kan er gezellig een hapje eten, terwijl de kinderen zich amuseren op het strand vlakbij!

10/ Wax Museum: misschien niet echt een must, maar wel een tof idee voor als het weer eens tegenzit. Je kan het niet vergelijken met Madame Tussauds in Londen, maar het is wel goed opgezet. Naast het museum is er een cafe in een sprookjesbos, uniek!

11/ Park Tibidabo: retro pretpark op de top van een heuvel. Prachtig uitzicht over de stad.

12/ Voor de voetballertjes: een bezoek aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, is zeker een topper!

Op hotel met je lieverds? Onze hoteltips bij TUI:
Hotel Reding Croma***: goed hotel, vlakbij het Plaça de Catalunya en La Rambla
Aparthotel Mariano Cubi****: ruime appartementskamers, op 10 minuten wandelen van de Passeig de Gracia
Hotel Ramblas***: langs de gezellige la Rambla
Apartamentos Madanis: vlakbij Camp Nou, het beroemde voetbalstadion
Evenia Rossello****: op wandelafstand van de beroemde winkelstraat Passeig de Gracia
La Florida*****: als het ietsje luxueuzer mag zijn! Op de Tibidaboheuvel, met gratis hotelshuttle naar de stad

Contacteer ons gerust om uw reisplannen uit te werken!