Mallorca

Mallorca

Mallorca: ideaal voor wie een rustvakantie zoekt! Maar ook wie graag wat actiever is, zit op de juiste plek. In april verkende ik Mallorca tijdens een korte trip. Het bekende westen van het eiland liet ik eventjes links liggen, dat is gekend terrein voor mij. Maar de oostkust, dat was nieuw!

Ik verbleef in de Iberostar Cala Millor****. Een heel fris ingericht hotel, voor wie houdt van strak en trendy. Vanuit het hotel loop je zo het strand en de promenade op. Van Cala Millor kan je over de promenade wandelen tot in Cala Bona, een mooie wandeling van 3.5 km enkel.  Van Cala Bona kan je zien dat het een visserstadje is, Cala Millor is iets minder authentiek. 
Andere hoteltips in Cala Millor:
- Smartline Anba Romani***: pal in het centrum, dicht bij zee! Eenvoudig maar net hotel, met zwembad
- Sentido Castell de Mar****: ook in het centrum, iets klassieker ingericht, heel gezellig

Cala Millor ligt in het midden van de oostkust, ideaal om met een huurwagen naar noord en zuid te rijden. Op weg naar het noorden vind je Cala Ratjada, een leuk stadje met een gezellige boulevard, een haventje en toffe restaurantjes. Iets noordelijker nog gaan we naar Capdepera, met het grootste kasteel van het eiland. Nog iets verder stoppen we in Arta: via 180 treden kom je boven bij het kasteel, tussen de cipressen. Prachtig!

Helemaal noordelijk hebben we de baai van Alcudia, met een ruim aanbod aan hotels. Je vindt er de mooiste stranden van Mallorca.  Alcudia zelf heeft een mooi oud centrum.  
In het uiterste puntje hebben we Cap Formentor: het bekende uitkijkpunt met de vuurtoren!

Op weg naar het zuiden: Porto Cristo, een gezellig vissersdorpje, met daarrond idyllische baaitjes, de befaamde 'cala's'. De grotten van Drach liggen hier vlakbij, met een onderaards meer. Voor kinderen zeker een winner! 
Cala d'Or heeft iets weg van Ibiza, met zijn witte huisjes en prachtige turkoois water.    
Hoteltip in Cala d'Or: Alua Soul Mallorca Resort****: een adults-only hotel, voor wie graag verwend wordt! Hippe look, superlekkere maaltijden!

Es Pontas: de beroemde boogvormige rots in het water, vind je na Cala d'Or.

Vanuit Cala Millor is het een uurtje rijden naar Playa de Plama, heel goed te doen dus. Er werd een heel mooie promenade aangelegd tussen Playa de Palma en de stad Palma de Mallorca, die 12 km lang is. In Playa de Palma kan je voor minder dan 10 Eur een fiets huren voor een hele dag, waarmee je de kustlijn afrijdt tot in Palma. Er is een perfect aangelegd fietspad, met telkens weer nieuwe uitzichten. Top!

Palma-stad is een heel aantrekkelijke stad aan zee, met een mooie haven, de befaamde kathedraal, en veel gezellige hoekjes om gezellig iets te eten of te drinken. Ook de shopaholics komen hier zeker aan hun trekken.
De stad ligt op 10 minuutjes rijden van de luchthaven, dus wie geen lange transfers wil, zit hier op het juiste adres.  Playa de Palma bestaat uit verschillende delen; zowel de feestvierders als de rustzoekers vinden hier zeker hun ideale plaatsje.
Hoteltip: er zijn verschillende goede RIU-hotels hier!

Wij reden trouwens in een hippe Mini rond, gereserveerd bij Sunny Cars. By deze autobroker zitten alle verzekeringen inbegrepen, en ben je zeker dat je met een recente wagen zal rijden. De service is echt goed, zonder kopzorgen.

Kleine voetnoot: in april zijn de temperaturen nog niet zo hoog; met een maximum van 20 graden mag je tevreden zijn. Wie zonzekerheid wil, gaat best van mei tot september.

Ook zin gekregen om dit eiland te verkennen? Contacteer ons gerust :-)