Begeleide zee-en riviercruises

Begeleide zee-en riviercruises


In 2024 stellen wij een aantal Nederlandstalig begeleide zee-en riviercruises voor in samenwerking met Select together, Cruise selection en Rivages du Monde.
Begeleide zeecruises met Holland America Line:
Nederlandstalige reisbegeleiding en transfers inbegrepen.
Holland America Line werd opgericht in Nederland in 1873 en heeft sindsdien een lange geschiedenis in de cruisewereld. Hoewel het bedrijf van oorsprong Nederlands is, heeft het nu zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten. De rederij staat bekend om zijn elegante schepen en richt zich op reizigers die op zoek zijn naar een meer traditionele en verfijnde cruise-ervaring. Groot voordeel is ook dat heel wat cruises vertrekken uit Nederland!

Afreisdata:
27 april: 7 nachten Noorwegen en Schotland met de Rotterdam.
25 mei:  7 nachten Noorse Fjorden met de Rotterdam.
19 juni: 10 nachten Alaska: the last frontier met de Koningsdam: prachtige combinatie Vancouver en Alaska cruise.
22 juni:  7 nachten Noorse Fjorden met de Rotterdam.
20 juli:   7 nachten Noorse Fjorden met de Rotterdam.
24 augustus: 7 nachten Scandinavische steden: mooie combinatie van verschillende steden.

Begeleide zeecruise Griekse eilanden met Costa Cruises:
1 juni: 7 nachten Oostelijke Middellandse Zee met de Costa Deliziosa.

Begeleide riviercruise op de Donau met het prachtige Viva Two ship:
9 mei, 22 juli en 23 september.

Met de VIVA TWO brengt Viva Cruises een gloednieuw rivierschip op de markt. Het stijlvolle design maakt gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren en biedt zo een uiterst aangename omgeving. In totaal zijn er drie restaurants, allen inbegrepen in Viva's All Inclusive formule. Bovenaan op het zonnedek zijn er comfortabele ligbedden en een klein plonsbad. Alle kajuiten hebben zicht naar buiten en zijn uiterst comfortabel en uitgerust met een flatscreentelevisie, minibar (inbegrepen), Nespresso® koffiezetapparaat, een haardroger, een kluisje en airconditioning. 
Programma:
Dag 1 
Heenreis per autocar met diverse opstapplaatsen in Vlaanderen. Avondmaal en overnachting in een viersterrenhotel in de omgeving van Passau.
Dag 2
Na het ontbijt verkennen we het historische hart van Passau, een verrassende stad met charme en flair, gelegen aan de samenvloeiing de rivieren Ilz, de Inn en de Donau. Vrije lunch. Omstreeks 14u30 gaan we aan boord. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met het schip en genieten van een eerste avondmaal aan boord.
Dag 3 Melk, Oostenrijk
Hoog boven de Donau ligt een imposante benedictijnerabdij, één van de mooiste barokke bouwwerken van Oostenrijk. Al eeuwenlang is de abdij van Melk het intellectuele en spirituele centrum van het land. We bezoeken het Stiftsmuseum, de marmerzaal, de bibliotheek en de abdijkerk. Tijdens de lunch zetten we koers richting Esztergom.
Dag 4 Esztergom, Hongarije
Vroeg in de ochtend meren we aan in de koninklijke stad Esztergom. De stad is de zetel van het aartsbisdom en de neoklassieke basiliek is zowel de grootste kerk als het hoogste gebouw van het land. Lunch aan boord.
Dag 4 (namiddag)Boedapest, Hongarije
Dag 5 Boedapest
In de voormiddag gaan we naar de burchtwijk, het oudste deel van Boeda. We verkennen de burchtheuvel met z’n vele gotische gebouwen, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en de pleinen van het Koninklijk Paleis. Lunch aan boord terwijl we koers zetten richting Bratislava.
Dag 6 Bratislava, Slovakije
’s Morgens meren we aan in Bratislava, de stad waar de oude glans van de Habsburgse tijden zich verbindt met de charme van een jonge Slovaakse hoofdstad. We maken een rondrit en een geleide wandeling door de oude stad met haar vele monumenten. Het schip vertrekt tijdens de lunch richting Wenen.
Dag 7 Wenen
Na het ontbijt vertrekken we voor een stadsrondrit langs alle historisch belangrijke bezienswaardigheden. We stoppen aan Schloss Belvedere voor een wandeling door het park en maken daarna een wandeling door het oude stadscentrum van Wenen met een bezoek aan de Stephansdom. Lunch aan boord. In de namiddag bezoeken we Schönbrunn.
Dag 8 Linz, oostenrijk 
We starten de dag met een bezoek aan het Mauthausen-gedenkteken. De site van het voormalige grootste concentratiekamp van Oostenrijk is een ingetogen herdenkingsplaats geworden met een museum en sculpturen als eerbetoon aan de slachtoffers.
Linz, schilderachtig gelegen aan de oevers van de Donau, betovert bezoekers vooral met een grote hoeveelheid onovertroffen charme. In de hoofdstad van Opper-Oostenrijk kunt u niet alleen smullen van de heerlijke Linz-cake, maar ook van bezienswaardigheden zoals de 539 meter hoge Pöstlingberg, het Ars Electronica Center en de Mariendom met zijn prachtige glas-in-loodramen.
Dag 9 Terugreis
In de ochtend komt het schip aan in Passau. We nemen afscheid van het schip en de bemanning en vangen de terugreis naar België aan met een vrije lunch onderweg.

Kennismakingscruise: van Parijs tot de Atlantische kust met Viva Gloria 4*
26 september: 7 nachten.
All inclusive cruise met Nederlandstalige begeleiding met vertrek uit Parijs naar Les Andelys, Rouen, Le Havre en Vernon.

Rivages du monde biedt begeleide rivier- en zeecruises aan op volgende bestemmingen:
Portugal: de Douro
Azië:de Mekong
Ierland, IJsland, Groenland, de Lofoten, de Azoren, ....
https://www.rivagesdumonde.be/nl

Contacteer ons voor info, prijzen en gedetailleerde info over deze cruises!