Studietrip MSC Grandiosa

Studietrip MSC Grandiosa


Mijn eerste cruise!
Tijdens deze studiereis vaar ik met MSC Cruises van Barcelona naar Palma de Mallorca, Marseille, Genua en terug naar Barcelona.
Het schip: MSC Grandiosa, een gigantisch schip, prachtig ingericht.
Ik mag logeren in een luxueuze balkonkajuit. Bij het betreden van het schip was ik onder de indruk van de glitter en glamour. De verlichte trap met Swarovski-steentjes is mijn favoriet
Aan boord is er ook een yachtclub: een soort schip binnen het schip, met een apart zwembad en restaurant, nog grotere kajuiten, en een conciërge die 24u per dag klaarstaat. Kost meer uiteraard, maar je krijgt er iets voor terug.
Na een eerste nachtje op het schip meren we aan in Palma de Mallorca. Hier kies je: op het schip blijven, met de shuttle bus naar de stad of een begeleide excursie door MSC. Wij gaan met de gids mee naar deze prachtige stad. Na de 3 uur durende tour kan je nog wat blijven hangen in de stad en een van de shuttle busjes terug nemen. Goed geregeld!
Een zeedag is ideaal om de dag te starten met een rustig ontbijtje. Eens niet in het buffetrestaurant, maar in het a la carte restaurant. Of waarom eens geen ontbijt in de kajuit laten brengen?
Wie erin wil vliegen kan fitnessen, dansen, sportlessen volgen. Het aanbod is heel erg groot! Er is zelfs een loopcircuit aangeduid op het dek voor de joggers
Of hou het rustig met een heerlijke massage en een uurtje in de wellness...
Kinderen kunnen zich uitleven in het zwembad, met glijbanen. Er is ook een klimparcours, heel tof! De game arcade gaan die ook geweldig vinden. Je kan zelfs bowlen op het schip! Kleinere kinderen kunnen naar de kids club met LEGO thema.
Volwassenen kunnen een gokje wagen in het casino, of gewoon eens genieten op het balkon van de kajuit of aan het zwembad. Op zeedagen vaart het schip minder snel, dus minder wind aan het zwembad
De specialiteitenrestaurants zijn niet standaard inbegrepen in de prijs. Die zijn extra te betalen. Wij gingen naar het Teppanyaki restaurant. Wat een ervaring: een mix van showcooking en genieten van een super Aziatisch menu!
In de planner staat ook de dress code van die avond vermeld. Gisteren was dat fleurig, vandaag: wit! Traditioneel is er op die dag dan een white party die bij mooi weer buiten plaatsvindt.